fredag 12 juni 2020

Skolavslutning 2020

Vår tids konstigaste läsår avslutas idag. Skolavslutning 2020. Kom ihåg den.

Vad jag vet har inte utbildningsväsendet varit stängt, som det varit i Sverige och världen någon gång sedan allmän skola startade för några hundra år sedan, som det varit i vår. Detta trots både världskrig och tidigare pandemier.

Jag är glad för att Sverige inte fattade beslut att stänga förskolor, grundskolor och grundsärskolor. Tack! Ur barnens vägnar.

Kan det vara så att våra äldre studerande fått betala priset för vår iver att effektivisera sjukvård och vård/omsorg? Jag bara undrar.

Oavsett, har våren öppnat upp för en fantastisk kreativitet och mod att gå utanför komfortzonen för att som lärare och rektor ge alla studerande den utbildning och de traditioner de har rätt till. Tänk vilken kraft som finns när vi hjälps åt och nyttjar de möjligheter som finns runt omkring oss!

Några få av mängder av goda exempel, bara från avslutningsveckan i Lund:

Niornas traditionella avslutningsfest blev till ballunch (i respektve klassrum med möjlighet till distans) med tal på Google Meet.

 
"Utdelning av årets stipendier samt tal till åk 9 via länk. Eleverna med via Google meet i sina klassrum och stipendiaterna får komma ut och ta emot sina välförtjänta stipendier! "


En annan skola kör allt via Google Classroom och den gemensamma sommarsången via Google Meet.


En tredje skolas rektors svar till mig för ett par dagar sedan:


Gymnasieelevernas traditionella utspring görs med social distans i grupper under 50 personer, då behövs streaming!

Tack @pernillasvensson för bilden!

Jag bugar och tackar all proffsig personal i våra skolor!
Hatten av för er!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar