onsdag 4 oktober 2017

Vi kan!

I fredags hade vi en makalös dag på skolområdet 😀 Vilken kraft det finns i all personal, vilken vilja att dela med sig och vilken önskan att lära sig mer!

Dagen syftade till möta de nya reviderade läroplanernas syfte: Att stärka barns/elevers digitala kompetens och innovativa förmåga. Utvärderingarna visar att vi mötte detta perfekt. En klapp på axeln på oss alla!

Dagen började med eftertanke till Lalehs Goliat.


Vi har alla våra Goliat som vi kämpar emot men en sak har vi gemensamt, det är våra barn som ska ta över den här världen. Det är de som ska bli mäktiga och göra jorden hel. Tillsammans är vi modiga!

För att utmana varandra att ta ett litet steg utanför komfortzonen var inbjudning, program och nödvändig info samlat på en site och den som missat att spara länken hämtade den via en QR-kod som satt runt om i skolan. Dagen samlade alla medarbetare som arbetar med barnen, från 1-åringarna till 16-åringarna. Vi står inför samma utmaning: att på riktigt ta in digitaliseringens möjligheter i våra verksamheter. Nu ska de digitala verktygen bli vardag! Mest digitalt, lite analogt, inte tvärtom.


När vi tänker igenom vad vi idag använder våra digitala deviser till, kan det vara både skrämmande och hisnande. Vi kan då behöva bli stärkta av Måns och hans Heroes.


Vi är alla heroes för våra barn och oss själva. Vi har uppdraget att stärka och stötta våra barn så de kan göra jorden hel både i värdegrund och miljöhänseende. Till detta behövs innovativa idéer och det är just därför vi nu får de nya läroplanerna. Regeringen är mycket tydlig:

Jag är övertygad om att förbättrad konkurrenskraft förutsätter en gemensam värdegrund med alla personers lika värde i grunden.

Höga mål och förväntningar på oss i förskolan och grundskolan men vi kan! Tillsammans kan vi! You don´t have to worry, you will never be alone for another day! Vi hjälps åt!Att vi hjälps åt syntes tydligt i de workshops som följde inledningspasset och de fördjupningsdiskussioner som genomfördes under eftermiddagen. Dagen blev perfekt!

Tillsammans blir det himla bra! Axplock av foton från dagen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar